La pluja ensorra un mur de la presó de Can Brians

El temporal, que torna avui, deixa més de 100 litres per m2 en diversos municipis
Dilluns, 11 de octubre del 2010
EL PERIÓDICO BARCELONA
El temporal de pluges que va afectar ahir bona part de Catalunya va tenir conseqüències inesperades al Baix Llobregat, una de les comarques més afectades. A Sant Esteve Sesrovires es va ensorrar part del mur d’un mòdul de la presó de Can Brians 1, de manera que la direcció del centre, construït el 1993, va haver de traslladar un grup de preses fins que es reparin les destrosses.

Una excavadora neteja la carretera cap a Montserrat, tallada per una esllavissada, ahir. JOSEP GARCÍA

El riu Llobregat, amb el cabal molt crescut, ahir a l’altura de Sant Boi i Cornellà. JOSEP GARCÍA

Les precipitacions també van provocar problemes a la propera Martorell, on es va inundar la planta subterrània de l’hospital. Allà, la crescuda del riu Anoia va atrapar diversos cotxes aparcats. La pluja va deixar aïllat durant unes hores el monestir de Montserrat, al causar una esllavissada que va bloquejar la carretera i va afectar el tren cremallera. A tot Catalunya, els bombers de la Generalitat van fer gairebé 400 sortides. No hi va haver danys personals. Les comarques del prelitoral van ser les més afectades. Les principals precipitacions es van registrar a Núria (Ripollès), amb 45 litres per metre quadrat; a Corbera i Esparreguera (Baix Llobregat), amb 117 i 114, respectivament, i a Sant Cugat i Viladecavalls (Vallès Occidental), amb 110 litres. Després de remetre ahir a la tarda, el temporal tornarà avui amb «pluges extremadament abundants» i onades de més de quatre metres a la Costa Brava, segons el Meteocat.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.