“Estic emprenyat”, nou lema dels funcionaris de presons no afiliats

02/06/11 02:00 – BARCELONA – JORDI PANYELLA

Un grup de cent funcionaris de l’àmbit penitenciari van posar en marxa ahir un moviment de protesta que, amb el lema “Mobilitzacions presons”, pretén acabar el dia 15 de juny amb una manifestació de protesta. El col·lectiu, format per treballadors no afiliats, pretén manifestar-se des de la seu de la direcció general d’Institucions Penitenciàries fins a la seu dels sindicats.

La tria del recorregut és molt significativa, ja que el col·lectiu basa la seva protesta en el desencís general que els provoca tant la gestió de l’administració, amb les retallades, com la inacció –al seu entendre– dels sindicats. El centre de la reivindicació és la queixa per la retallada.

El primer pas del col·lectiu es va fer ahir en una assemblea a la presó Model. “Ningú ens representa, i si no fem res, res no passarà. Cal que administració i sindicats sàpiguen que estem emprenyats”. Amb aquestes paraules va resumir el sentit general de l’assemblea un dels funcionaris presents, que va rebre un càlid aplaudiment. Una mica a l’estil dels “indignats” de la plaça de Catalunya, els funcionaris reunits ahir creuen que cal passar a l’acció per canviar dinàmiques.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.