CRÒNICA DE LA MANIFESTACIÓ DEL 15 DE JUNY DELS TREBALLADORS DE PRESONS

Més de 300 treballadores i treballadors dels centres penitenciaris de Catalunya es van manifestar el propassat 15 de Juny pels carrers de Barcelona contra les noves retallades i els acomiadaments d´interins que preten imposar l´Administració de l´actual govern de la Generalitat degut a una mala gestió d´una oposició irregular JU026. Aquestes noves agressions contra els drets dels treballadors que impactaran de ple en les condicions de la nostra feina compten amb la complicitat dels 2 grans sindicats majoritaris (CC.OO i UGT).

La manifestació convocada a les 11 h es va iniciar davant la Direcció General de Serveis Penitenciaris al carrer Aragó 332 amb una pancarta que deia : NI RETALLADES, NI ACOMIADAMENTS. MOBILITZACIÓ PRESONS. Allí es van començar a cridar consignes com : “ l´acomiadament és un delicte, no hay pan para tanto chorizo, UGT i Comissions s´han baixat els pantalons “. La manifestació va pasar per la seu de CC.OO amb forts crits, xiulades i plugim d´ous.. Durant el transcorregut es van rebre moltes mostres de suports amb forma d´aplaudiments, claxons i seguint les nostres consignes de part de la ciutadania i de molts sectors laborals que igualment estan patint l´atac indiscriminat de l´Administració que retalla la sanitat, l´educació i tot el que estigui relacionat amb el tema dels drets socials.

Un cop arribat a l´edifici públic de luxe que té la UGT a la Rambla del Raval, es veien a les finestres als alliberats sindicals, molts d´ells fotent-se de les reivindicacions dels qui estavem manifestant-nos. La pluja d´ous que anava impregnant la façana de l´edifici majestuós i insultant va fer que els alliberats es deixessin d´acostar i que s´amaguessin als seus nius com els seus companys venuts de CC.OO. La cosa no va acabar encara, doncs nombrosos manifestants que encara estan afiliats a la UGT volien donar-se de baixa al sentir-se traicionats. La seguretat privada d´UGT i els Mossos no van permetre aquest fet. Sols 2 afiliats van aconseguir accedir a l´entrada per exigir el full de la baixa d´afiliació. Llavors un dels buròcrates amb cara de prepotent va dir-los-hi que no existia el full de baixa i que podien especificar en un full d´alta el seu desig de tramitar la baixa. Lo patètic d´aquest buròcrata amb cara de “Jorge Valdano” és que no entenia la protesta i que calia respectar als sindicats que estan a les taules de negociació amb l´Administració. Llavors els va prohibir físicament seguir romanent a l´edifici amb fortes empentes. A l´informar als Mossos d´aquest fet per tal de procedir a la denúncia va desaparèixer.

La valoració que cal fer d´aquesta mobilització és molt positiva, doncs s´han superat les previsions establertes i plantejarà en els propers dies noves accions i protestes.. Una altra cosa que cal posar de manifest és que els sindicats CCOO i UGT han perdut la confiança dels seus afiliats i que portarà conseqüències traumàtiques en desafiliacions massives contra uns sindicats que són vistos com a corruptes (mangoneix de molts diners en cursos, carrerisme..) i com a enemics dels treballadors i treballadores dels centres penitenciaris de Catalunya. Aquests més de 60 alliberats totals o parcials dels sindicats de presons (molts són caps) d´UGT i CCOO ho tenen molt malament per seguir prenent el pel al personal. Si tenen dignitat que dimiteixin i tornin a treballar a la presó doncs ja fa massa temps que no apareixen.

Us recordem la nostra taula mínima reivindicativa :

– PROU RETALLADES SALARIALS. RECUPERACIÓ DEL NOSTRE PODER ADQUISITIU. UN 15 % EN ELS ÚLTIMS ANYS. LA PAGA DOBLE NI TOCAR-LA.

– MANTENIMENT DEL FAS I DEL FONS DE PENSIÓ.

– INCORPORACIÓ IMMEDIATA DE LA JU26 (FUNCIONARIS QUE HAN APROVAT I QUE FA MESOS QUE ESTANT ATURATS A L´ESPERA QUE SE´LS NOMENI A LES PLACES DE PUIG DE LES BASSES).

– MANTENIMENT DE TOTS ELS INTERINS EN ELS CENTRES ACTUALS FINS QUE NO S’ OBRI EL CENTRE DE PUIG DE LES BASSES. UN CENTRE JA ACABAT I QUE L´ADMINISTRACIÓ PAGA UN ELEVAT LLOGUER PER NO RES.

Si volen parlar de mesures d’ estalvi els hi proposarem com a mínim :

-Retorn a la gestió publica dels tallers penitenciaris (CIRE) que estan actualment privatitzats i donen molts calerets a costa de l´explotació dels interns en benefici dels 4 capitostes.

-Reducció de salaris dels alts comandaments directius.

-Gestió responsable a l’ administració sense acomiadar a ningú. Auditories independents per detectar possibles irregularitats a l´Administració i als sindicats que viuen majoritariament dels pressupostos estatals.

-Mesures d’ estalvi energètic. Massa llums obertes per la nit a tots els centres. Sols s’ han de mantenir als llocs on la seguretat ho requereixi.

-Un terç de la medicació dels interns va a la brossa, sigui perquè no la demanen, o estan de conducció o en llibertat. Un cop dissolta en aigua s’ ha de llençar perquè perd tots els efectes.

PROPERES ACCIONS :

– CACEROLADA I PITADA DAVANT LA D.G. ARAGÓ,332. DIA 29 DE JUNY A LES 11 HORES.

– CONSTITUCIÓ D´ASSEMBLEES ALS CENTRES I NOVES REUNIONS.

MOBILITZACIONS PRESONS

mobilitzacio.hotmail@hotmail.com

NOTA : AGRAIREM QUE ENS FEU ARRIBAR PROPOSTES I QUE ENS INFORMEU DE LA CREACIÓ DE LES ASSEMBLEES ALS CENTRES..

Barcelona a 17 de Juny de 2011

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.