Jornades de 15 hores dels funcionaris del Centre Obert

www.segre.com

Els sindicats denuncien horaris maratonians i sense descansos

Imatge d’arxiu del centre penitenciari.

Lleida.  Els sindicats de presons CCOO i CSIF van denunciar ahir que la falta de personal al Centre Obert de Lleida obliga els funcionaris a treballar fins a quinze hores seguides sense poder efectuar cap descans. Un portaveu de Comissions Obreres va denunciar que els funcionaris no poden deixar el seu lloc de treball ni per menjar. “Han de menjar mentre vigilen els interns”, va afegir. Un portaveu del CSIF va criticar que moltes vegades “hi ha un sol funcionari per controlar tots els interns del Centre Obert”. Aquests treballadors es dediquen, entre altres tasques, a vigilar els accessos al centre, de manera que no poden abandonar mai el seu lloc de treball per escorcollar els presos que hi entren o surten.

En l’actualitat, el Centre Obert de Lleida acull 183 reclusos. Es tracta d’interns que només acudeixen a la presó a dormir i durant el dia treballen a l’exterior. Per la seua part, els sindicats de presons van tornar ahir a denunciar que el departament de Justícia, en època de retallades, hagi nomenat una subdirectora de tractament per al Centre Obert, una plaça que estava per cobrir des de fa quinze anys, segons van explicar fonts del departament de Justícia.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.