Instal·len l'última torre de la línia elèctrica per a la presó de Tàrrega

La xarxa, procedent de Mollerussa, també subministrarà el Segarra-Garrigues i el polígon Buscarró

Els operaris munten aquests dies l’útima torre que servirà de suport a la línia d’alta tensió.

TÀRREGA segre.com

Les torres de la línia elèctrica d’alta tensió (110 kV) que ha de garantir el subministrament elèctric del futur centre penitenciari Els Plans, a Tàrrega, del canal Segarra-Garrigues i de la zona d’expansió industrial prevista a la capital de l’Urgell han començat a instal·lar-se aquesta setmana a Tàrrega. Aquest dilluns muntaven l’última de les 76 torres que recorren els 21,7 quilòmetres entre la subestació elèctrica de Mollerussa i la de Tàrrega. L’arribada de la línia a la subestació de Tàrrega permetrà posar en marxa aquesta infraestructura, construïda el 2006 amb un pressupost d’1,8 milions d’euros, i que fins ara ha esperat l’arribada de l’electricitat.

Segons l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, l’arribada d’aquesta “esperada línia” permetrà que la ciutat pugui mantindre el ritme d’expansió, en especial, al polígon Buscarró, on el subministrament no estava plenament garantit.

La nova xarxa elèctrica entre Mollerussa i Tàrrega ja va ser aprovada el 2009. Tot i així, el projecte ha experimentat retards per l’oposició que ha generat el pas pel territori d’aquesta línia d’alta tensió en alguns municipis.

La línia discorre pels municipis de Golmés, Vilagrassa, Anglesola, Bellpuig, Castellnou de Seana i Vila-sana.

El fet que la companyia Endesa no garantís el subministrament elèctric de la futura presó de Tàrrega va fer que el projecte fos impulsat des de la mateixa Generalitat. S’ha de recordar que la subestació de Tàrrega té pendent un segon subministrament des de la subestació dels Plans de Sió. L’autorització administrativa d’aquesta línia preveu que entri en funcionament abans del març de l’any que ve.

La presó, sense data

Malgrat tot, la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, va anunciar el passat mes de maig que les obres de construcció de la presó de Tàrrega no començaran fins al 2012. El projecte està aprovat i pendent de la firma del dret de superfície, va dir llavors la consellera. Si se segueixen els terminis estimats de construcció (24 mesos), la presó entraria en funcionament el 2014, gairebé sis anys després de la data prevista (2008).

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.