CCOO xifra en un milió de euros al mes el manteniment de la nova presó abans d´obrir

La primera tinent d’alcalde de Figueres, Marta Felip, anuncia que

es preveu l’inici del trasllat l’1 d’abril i l’obertura el mes següent

diari de girona

ACN/DDG La presó del Puig de les Basses de Figueres, pendent d’inaugurar-se des del primer semestre del 2011, costa 1 milió d’euros de manteniment al mes segons denuncia CCOO. El sindicat denuncia el que considera un malbaratament de recursos públics i exigeix que s’inauguri el més aviat possible. Avui es concentraran davant del centre penitenciari com a protesta del retard d’una infraestructura que ha costat 108 MEUR per aixecar l’edifici. Es preveu que a partir de l’1 d’abril comenci el trasllat de la presó per obrir-la el mes següent.

El sindicat considera “insostenible” aquesta situació ja que es tracta d’una inversió molt important que actualment no se li està “traient profit”. Segons Pérez, es tracta d’una despesa que no porta enlloc i que no suposa cap millora per l’estructura penitenciària de la demarcació, no només pels interns sinó també pels treballadors que estan pendents de començar a treballar al nou centre.

El sindicat denuncia que un equip de persones porta nou mesos fent tasques de manteniment i organització -“fent no se sap què”, segons paraules de Pérez- mentre hi ha uns treballadors pendents de ser traslladats al nou centre i uns altres que han aprovat unes oposicions però que no poden treballar en el lloc que se’ls ha assignat perquè no està encara en marxa.

Des del Govern els han confirmat que la data d’obertura serà el maig del 2012 però, encara que es complís, consideren que és massa tard i que l’obertura hauria de ser “el més aviat possible”. El sindicat no confia en aquesta nova data i recorda que la que va ser titular de Justícia, Montserrat Tura, va preveure que obriria portes el primer semestre del 2011 i per tant no és la primera vegada que no es compleixen els terminis. La primera tinent d’alcalde de Figueres, Marta Felip, en un acte celebrat a l’actual centre penitenciari va anunciar que l’1 d’abril està previst que comenci el trasllat, el que permetria posar-la en marxa.

El sindicat espera que aquestes dates es puguin avançar. Per això volen continuar pressionant. Si la situació no es “desencalla”, amenacen amb noves mobilitzacions. “És una situació insostenible, tant pels presos, pels treballadors com pels ciutadans, que estem pagant tots una presó que està tancada amb la que està caient a tot arreu”, conclou Pérez.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.