El palau de justícia de Girona farà estalviar 1,3 milions l'any

La conselleria calcula que amb la concentració de les set dependències en un edifici es reduiran, sobretot, les despeses de lloguer

El jutjat de menors podria ser dels primers a instal·lar-s’hi

05/10/11 02:00 – GIRONA – ÒSCAR PINILLA elpuntavui.cat

Les obres del nou Palau de Justícia de Girona estan previstes que s’acabin a principis del 2012.

La directora territorial de la conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya a Girona, Isabel Ruiz, va avançar ahir que la concentració de dependències judicials al palau de justícia de Girona suposarà a partir de l’any 2013 un estalvi d’1,35 milions d’euros. Segons va confirmar Ruiz a aquest diari, el nou edifici concentrarà les dependències judicials que hi ha repartides per tota la ciutat: l’Audiència, els jutjats socials, contenciosos administratius, de menors i d’altres serveis territorials del Departament de Justícia.

“La concentració de les set dependències judicials en un únic edifici suposarà un estalvi molt important d’un milió tres-cents cinquanta mil euros”, explica Ruiz, que afirma que “bàsicament estem parlant d’un estalvi de lloguer, però també del consum energètic”. Segons la directora territorial, es mantenen les previsions i a principis del 2012 està previst que s’acabin les obres i la Generalitat ja pugui disposar de l’edifici. “No hi ha un calendari establert ni aprovat perquè estem pendents d’acabar de lligar alguns temes logístics i de mobiliari”, comenta Ruiz, que avança que “tan aviat com puguem anirem cap allà”. En aquest sentit, la responsable de Justícia assegura que el canvi es farà esglaonat i que es farà pels volts de l’estiu. Tot i que no hi ha res decidit, tot apunta que un dels primers serveis que s’instal·laran al nou edifici són els jutjats de menors perquè “no estan gaire bé a l’edifici on són ara del carrer Nou”. Ruiz avisa que no només s’està treballant per un canvi d’edifici, sinó també “pel repte d’un canvi de model”.

Algunes dependències del Departament de Justícia a Girona ja fa setmanes que han canviat d’emplaçament. És el cas dels serveis territorials que hi havia a l’avinguda Josep Tarradellas, que ja s’han desplaçat al nou edifici de la Generalitat, a l’antic edifici de l’hospital Santa Caterina.

Les obres del nou palau de justícia de Girona, que comporten la construcció d’una superfície de 15.764,75 m² i que tenen un pressupost de 20.219.525 euros, van començar el juny del 2009 sobre els terrenys de l’antiga plaça de braus.

Figueres, a la primavera

Pel que fa a l’edifici de la nova presó de Figueres, la directora territorial de la conselleria de Justícia, Isabel Ruiz, va assegurar que s’està treballant perquè pugui entrar en servei la primavera de l’any que ve. “Estem pendents de l’aprovació del nou pressupost, perquè l’edifici ja està acabat i tan sols falta la contractació de personal i algunes obres de manteniment”, comenta Ruiz.

Ja no hi ha rates

Pel que fa a la problemàtica de l’aparició de rates a l’edifici de l’Audiència de Girona, la responsable de Justícia explica que el tema està resolt perquè “de moment, no han aparegut més ratolins ni excrements, però tot i així ho anem perseguint perquè no torni a passar”.

LA FRASE

No hi ha un calendari establert, però tan aviat com puguem anirem cap al nou edifici

Isabel Ruiz

DIRECTORA TERRITORIAL DE JUSTÍCIA A GIRONA

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.