A les presons: tele de pagament sí, piscina no

elsingulardigital.cat

El director general de Centres Penitenciaris busca però una oferta televisiva més barata

Tot i que estudien amb vista al pròxim any una plataforma digital alternativa més econòmica que la que gaudeixen ara les presons catalanes, el director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Ramon Parés, ara per ara no contempla retirar el servei de televisió de pagament als presos.

preso475

“Tenint en compte que tenen una tele a la cel•la, que la paguen ells, i en un règim de privació de llibertat, alguna cosa han de tenir”, ha justificat Parés en una entrevista a Europapress. Ara confia trobar una plataforma el més barata possible amb un preu “gairebé simbòlic”, que permeti fer un contracte global sobre 12 presons i una població de 10.500 presos; “si no, no podran assumir-ne el cost”, avisa.

La piscina descartada

Aquest previsible canvi de plataforma digital s’uneix a altres retallades a les presons catalanes, com el tancament de les piscines a partir de gener: “Entre que té poc ús i costa molts diners, se’n pot prescindir, ja que avui dia no es pot mantenir”. A més, les piscines -construïdes al seu moment pel Govern tripartit- no s’han pogut obrir aquest estiu per no tenir diners per pagar socorristes.

Aquests però, no seran els únics ajustos que s’esperen de cara els Pressupostos del 2012 -que el Govern ja negocia amb l’oposició-, “sense posar en risc el més bàsic, que és l’alimentació, la seguretat i la sanitat”.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.