La Generalitat anuncia expedients per als funcionaris de presons de Barcelona

Justifica l’obertura de mòduls a Lleida per seguretat tot i els pocs funcionaris

BARCELONA, 7 Dic. (EUROPA PRESS) –

El director de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Ramon Parés, ha anunciat aquest dimecres que la setmana que ve començaran a obrir expedients disciplinaris contra els protagonistes dels incidents durant la protesta laboral a les portes de la presó Model de Barcelona, que va acabar amb enfrontaments amb els Mossos d’Esquadra.

En declaracions als periodistes després de dues noves protestes aquest matí a Barcelona i Lleida, ha advertit que els sindicats perden la seva legitimitat de defensar el col·lectiu quan “utilitzen metodologies antidemocràtiques que posen en risc la seguretat a les presons i la vida de la població reclusa i els treballadors”.

Per al director de presons això és un conflicte merament retributiu davant del que els sindicats estan prement “massa”.

Ha recordat que en deu anys ha augmentat un 28% la població reclusa a Catalunya mentre que el nombre de funcionaris de presons ho ha fet un 40%, i ha advertit que el conveni que s’està negociant no podrà mantenir les mateixes condicions que el 2006, perquè “el context és molt diferent”.

PROTESTA A LLEIDA

El director ha avançat que investigarà qui han estat els promotors de les protestes a la presó de Lleida d’aquest matí, que han impedit l’entrada del torn de matí, que encara no han estat identificats perquè “el conflicte està molt viu”.

En aquesta protesta, uns 300 funcionaris s’han concentrat davant de la presó i han impedit que entrés el torn corresponent, uns 120 treballadors, obligant el torn de nit –una dotzena de funcionaris– a prolongar la seva jornada.

Parés ha justificat la decisió d’obrir nou dels 11 mòduls de la presó perquè els reclusos sortissin de les seves cel·les: “Amb el director de Ponent hem valorat que era millor obrir les cel·les que tenir la gent tancada”.

A més, ha lamentat que “deixar una presó en mans de 15 funcionaris és molt insegur i això ho estan fent els sindicats”.

Finalment el torn de matí a Lleida ha decidit tornar al treball al·legant raons de seguretat després de conèixer la decisió d’obrir les cel·les, tot i que des de CCOO, Joan Pedrós ha considerat una “irresponsabilitat” haver deixat sortir els interns.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.