Generalitat i sindicats de la funció pública finalitzen les negociacions sense acords

El Govern català pot aplicar les retallades salarials als empleats públics de manera unilateral

Els sindicats anuncien mobilitzacions per dimarts, a la plaça de Sant Jaume, i dimecres, davant el Parlament

Divendres, 16 de desembre del 2011 – 18:04h. Vots:+10-42Comentaris(47)

EFE / Barcelona

La Generalitat i els sindicats de la funció pública han donat per finalitzada la negociació sobre les últimes retallades que planteja el Govern sense haver arribat a cap acord global, de manera que l’Executiu català aplicarà probablement les mesures d’ajust de manera unilateral.

Aquestes mesures pretenen estalviar a la Generalitat 625 milions d’euros, dels quals uns 300 procediran probablement de la rebaixa salarial que s’obtindria amb la reducció de les pagues extres de juny i desembre del 2012 de tots els empleats públics de la Generalitat.

Les converses han acabat aquest divendres en la setena reunió de la mesa de negociació de la funció pública, que ha durat una mica més de tres hores i en la qual, com en altres ocasions, sindicats i Generalitat no han aconseguit acostar postures en pràcticament cap àmbit, han informat fonts sindicals.

Després d’acabar la reunió, els portaveus dels sindicats, Josefina Pujol (CCOO), Ricardo Rodilla (IAC) i Xavier Casas (UGT), han denunciat en declaracions als mitjans de comunicació la falta de voluntat negociadora per part de la Generalitat i han qualificat la ronda de negociacions celebrada de “teatre, farsa i pantomima”.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.