La presó de Figueres sense data d´obertura a la portada del diari «New York Times»

El rotatiu nord-americà posa el cost mensual de l’equipament, tot i estar tancat, com a exemple de l’estat de les finances a Espanya

diaridegirona.cat

(Clica per ampliar la imatge)

DDG El diari New York Times ha posat com a exemple la presó de Figueres per exposar l’estat de les finances i de l’economia a Espanya. El rotatiu americà va publicar una notícia a la portada del passat dissabte, dia 31 de desembre, en què s’indica que “el dèficit pressupostari és més gran del que s’esperava”. El diari assenyala que “encara que, en general, la situació fiscal d’Espanya no és tan greu com a Itàlia, té un altre problema molt particular: les greus mancances de pressupost a les 17 comunitats autònomes, que han gastat imprudentment en la darrera dècada”. En concret, el diari nord-americà recorda que a Figueres, “lloc de naixement de Salvador Dalí, al nord-est d’Espanya, hi ha una presó gegant buida”. El rotatiu informa que “fins i tot sense un sol pres, la presó està costant 1,3 milions de dòlars al mes -1 milió d’euros- al govern regional d’Espanya, principalment pel pagament d’interessos. Si els presos fossin traslladats, costaria 2,6 milions addicionals al mes”. El diari també afirma que “Catalunya, com el País Basc, segueix sent molt independent. Però s’enfronta a una cursa costa amunt, ja que tracta de poder controlar el seu propi pressupost. La presó de Figueres, que segons els experts no era necessària, no ha estat l’únic projecte gran de la regió en els últims anys, amb l’argument que les obres públiques serien l’estímul econòmic per a l’alta taxa d’atur d’Espanya, actualment del 22%”. El rotatiu explica que “a més de la presó, Catalunya va iniciar projectes de carreteres i una extensió de 30 quilòmetres del metro de Barcelona que ha demostrat ser difícil d’aturar”. Segons el New York Times, “en els últims mesos, però, Catalunya ha estat reduint el seu pressupost, fet que altres regions hauran de seguir molt aviat. Tot i que, igual que molts altres governs regionals, Catalunya no va poder complir els seus objectius de Cap d’Any”.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.