Centenars de funcionaris de presons bloquegen l'entrada de la seu de Serveis Penitenciaris i Quatre Camins

324.cat

Després de passar la nit tancats al Departament de Justícia i a diversos centres penitenciaris, una trentena de funcionaris de presons s’han tornat a concentrar des de primera hora davant la Direcció General de Serveis Penitenciaris, al carrer Aragó de Barcelona, com a mesura de protesta per les retallades que l’administració els vol aplicar. A poc a poc, però, s’hi van concentrant més persones. Mentrestant, els funcionaris de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, han decidit en assemblea mantenir la protesta davant les portes del centre impedint el canvi de torn dels funcionaris. A Can Brians, en canvi, han decidit dissoldre la protesta davant del centre i anar cap a Barcelona.

Funcionaris de presons es concentren davant la seu de la Direcció General de Serveis Penitenciaris. (Foto: ACN)

La tranquil·litat impera davant la seu d’Institucions Penitenciàries, on continuen arribant treballadors de diferents centres per donar suport als seus 15 delegats sindicals que hi han passat la nit. A hores d’ara, els delegats continuen tancats a l’interior de l’edifici després de trencar les negociacions amb l’administració perquè estan en contra de les retallades d’un 25% del sou i dels drets adquirits els últims anys, mentre que el govern diu que es tracta de mesures necessàries perquè no es poden assumir les condicions del conveni actual.

Tot i això, els treballadors tenen l’esperança que el govern els faci una nova proposta i restablir les negociacions en les pròximes hores.

Els funcionaris de presons es mobilitzen contra les retallades. (Foto: ACN)

La protesta a Barcelona no ha interromput el trànsit en cap moment. Davant de Serveis Penitenciaris, però, quatre furgonetes dels antiavalots controlen la concentració.

Fonts sindicals han explicat, d’altra banda, que el centenar de funcionaris reunits en assemblea han decidit bloquejar l’entrada a Quatre Camins, a la Roca del Vallès, per impedir el canvi de torn. Per contra, a Can Brians, a Sant Esteve Ses Rovires, la mobilització ja s’ha dissolt i els funcionaris tenen la consigna d’anar a Barcelona per donar suport als seus companys.

Els funcionaris de presons del Centre Penitenciari de Ponent, d’altra banda, han acabat la tancada que han fet durant tota la nit. Han decidit, però, que restringiran la seva activitat a la normativa vigent, encara que això suposi suspendre activitats dels interns.

Negociacions fallides

Es tracta del segon dia de mobilitzacions després d’una reunió, sense acord, entre representants sindicals i del Departament de Justícia per negociar les condicions laborals d’aquest col·lectiu. Un centenar de manifestants ja van bloquejar aquest dimarts l’accés a l’edifici i això va provocar moments de tensió entre els funcionaris i la policia.

Els incidents es van produir quan els funcionaris van xiular als treballadors que sortien de la Direcció General de Presons i la tensió va anar augmentant fins que dos motoristes que deixaven l’aparcament de l’edifici van veure com els bloquejaven el pas. En aquest moment, els van escridassar i els Mossos antiavalots van haver de protegir-los. Els funcionaris concentrats, a més, van fer talls de trànsit de manera intermitent.

Més tard, la protesta es van estendre a tots els centres penitenciaris. Arran de tots aquests fets i com a protesta contra la posició de la Generalitat en les negociacions laborals amb els sindicats, funcionaris de totes les presons van decidir passar la nit a les dependències dels centres penitenciaris de Catalunya.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.