Els funcionaris de presons bloquegen el canvi de torn a diversos centres penitenciaris

A Quatre Camins uns 200 treballadors impedeixen l’accés per fer costat als 13 representants sindicals tancats

A Can Brians i al Centre Penitenciari de Ponent les mobilitzacions comencen a dissoldre’s

11/01/12 08:26 – BARCELONA – AGÈNCIES

Els funcionaris de presons passen la nit a la Direcció General de Servei Penitenciaris Foto: ACN.

Després de passar la nit tancats al Departament de Justícia els funcionaris de presons es tornen a concentrar aquest dimecres a diversos centres penitenciaris, com a mesura de protesta per les retallades que l’administració els vol aplicar.

Els funcionaris intenten impedir, aquest dimecres, el canvi de torn en diversos centres penitenciaris.

A Quatre Camins, a la Roca del Vallès, uns 200 treballadors impedeixen l’accés al centre per fer costat als 13 representants sindicals tancats mentre s’ha celebrat una assemblea que ha decidit mantenir el bloqueig del canvi de torn en aquest centre penitenciari.

A Can Brians, a Sant Esteve Ses Rovires, sembla que la mobilització comença a dissoldre’s.

Al Centre Penitenciari de Ponent, els treballadors han explicat que aturen el tancament però han afegit que a partir d’avui “no assumiran cap risc provocat per la falta de personal” encara que això suposi suspendre activitats dels interns.

Alhora una trentena de treballadors es troben concentrats aquest matí davant la seu del Departament de Justícia al carrer Aragó de Barcelona.

Els funcionaris de totes les presons van decidir passar la nit a les dependències dels centres penitenciaris de Catalunya en protesta per la posició de la Generalitat a les negociacions laborals amb els sindicats.

Aquest dimarts va tenir lloc una reunió entre els sindicats i la conselleria i al migdia els delegats sindicals van decidir tancar-se a dins del despatx on s’havia fet la reunió. De fet, els delegats sindicals també van voler quedar-se a dormir a les dependències de l’edifici. Al carrer, els funcionaris es van anar concentrant fins a sobrepassar el centenar a mitja tarda i en tres ocasions van arribar a tallar el carrer Aragó a la confluència amb el carrer Girona.

Cap a les nou del vespre, els Mossos van ampliar el cordó i van apartar els treballadors de la porta de l’aparcament, moment en el qual van poder sortir un parell de cotxes i motos, dins dels quals suposadament hi havia el director general de Serveis Penitenciaris, Ramon Parés.

Els treballadors es queixen que se’ls vol retallar el sou i els dies de permís més que a la resta de funcionaris. Ells accepten les retallades generals a tots els funcionaris, però demanen que no se’ls apliquin mesures més dràstiques que a la resta d’empleats públics, més tenint en compte que són un cos una mica especial.

A més, han explicat que en cada reunió amb la Conselleria, l’oferta és inferior, cosa que fa que les propostes siguin “inassumibles”.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.