Els funcionaris de presons bloquegen l'accés a Quatre Camins per protestar contra les retallades

També hi ha protestes a la presó Model i a la de Ponent. Un altre grup continuen tancats a la direcció general de Serveis Penitenciaris, al centre de Barcelona

ARA Barcelona | Actualitzada el 11/01/2012 09:10

Matí mogut a les presons catalanes. Els funcionaris del torn de matí de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, han decidit no entrar a treballar. Uns dos-cents representants sindicals bloquegen els accessos al centre des de les sis del matí. Protesten per les retallades de la Generalitat als serveis públics.

Algunes fonts sindicals, apunten que els funcionaris de presons de la Model i de Ponent també estarien fent una vaga de zel. Els de Brians 1 i Brians 2 haurien decidit finalment treballar i deixar les protestes per un altre dia.

Suport a la tancada de Barcelona

Una vintena de funcionaris de presons també s’han concentrat davant la direcció general de Serveis Penitenciaris. Un grup de 13 representants sindicals hi ha dormit a dins, i asseguren que hi continuaran tancats. S’hi van instal·lar dimarts a les 11 del matí. Delegats dels quatre sindicats amb representació en el sector –CSIF, CCOO, CATAC i UGT– van decidir romandre en la desena planta de l’edifici, situat al carrer Aragó, després d’interrompre’s la negociació que mantenien amb membres de l’administració. Els Mossos vigilen la seu per evitar incidents, però de moment no els han desallotjat.

Un portaveu dels sindicalistes que han passat la nit a l’interior de Serveis Penitenciaris ha explicat que també hi ha hagut funcionaris del torn de tarda a diverses presons d’arreu de Catalunya que han decidit pernoctar a la presó com a mesura de protesta.

El desembre passat ja hi va haver bloquejos a la presó Model i a la Ponent de Lleida per protestar contra les retallades anunciades pel govern d’Artur Mas. Els treballadors de la Model es van concentrar ben d’hora, van impedir l’entrada a empleats i familiars de reclusos i van insultar alguns directius de la presó quan arribaven a la feina. La concentració va ser dissolta sense contemplacions pels agents de la policia, fins al punt de provocar algunes ferides.

La Fiscalia de Barcelona i la de Lleida van obrir diligències per investigar els bloquejos a les presons catalanes, en considerar que els manifestants van poder incórrer en delicte.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.