Justícia reobre la negociació amb els funcionaris de presons després del desbloqueig a Quatre Camins

Actualitzat a les 21:51 h 11/01/2012 324.cat

Després que s’hagi desbloquejat l’accés al centre de Quatre Camins, la Conselleria de Justícia ha decidit reobrir les negociacions amb els sindicats de presons. En aquest sentit, el director general de Serveis Penitenciaris, Ramon Parés, ha dit que el departament manté que mentre les protestes siguin pacífiques i no posin en perill la seguretat dels centres la negociació estarà oberta. En qualsevol cas, Justícia no preveu obrir expedients.

En les negociacions fallides, encara s’està negociant el segon punt dels vuit que s’han de posar sobre la taula. Parés ha recordat que les condicions laborals aconseguides l’any 2006 no es poden mantenir, perquè les restriccions pressupostàries de la Generalitat “requereixen esforços suplementaris”.

La reobertura de les negociacions arriba després que els funcionaris concentrats a Quatre Camins, a la Roca del Vallès, han decidit desbloquejar l’entrada del centre que tenien bloquejada per impedir el canvi de torn. Fins a 300 funcionaris han sucumbit a la protesta. Ara, però, ja s’han reincorporat a la feina.

Per la seva banda, rere la seva reunió amb el ministre de Justícia, Alberto Ruíz Gallardón, la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha manifestat que confia en que el Govern i els representants dels funcionaris de presons assoliran en breu un acord que posarà punt i final al conflicte que mantenen obert. La consellera ha expressat el seu “respecte” per les reivindicacions del col·lectiu i s’ha mostrat convençuda que les dues parts podran acostar posicions aquest dimecres a la tarda, a la reunió que mantenen des de les 18 hores.

En aquesta reunió la conselleria “intentarà fer un apropament que sigui sostenible amb la situació que té ara la Generalitat”. Bozal ha recordat que aquesta es produeix perquè la Generalitat es troba en unes condicions econòmiques “més justes que les que tenia abans”. “No es fa només per reduir algun tipus de dret sinó per una necessitat econòmica” del Govern, ha afegit.

Bozal ha explicat que malgrat la situació ha estat “complicada” el conflicte amb els funcionaris de presons “s’ha reconduït amb serenitat i normalitat” després que aquest dimecres a mig matí hagin aixecat el bloqueig de Quatre Camins.

Mentrestant, els funcionaris de presons continuen concentrats davant la seu d’Institucions Penitenciàries, on continuen arribant treballadors de diferents centres per donar suport als seus 15 delegats sindicals que hi han passat la nit. A hores d’ara, els delegats continuen tancats a l’interior de l’edifici després de trencar les negociacions amb l’administració perquè estan en contra de les retallades d’un 25% del sou i dels drets adquirits els últims anys, mentre que el govern diu que es tracta de mesures necessàries perquè no es poden assumir les condicions del conveni actual.

VIDEO: http://www.324.cat/video/3897390/La-massificacio-a-les-presons-catalanes

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.