El Govern reconeix “les condicions indignes” de la Model

El director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Ramon Parés, ha reconegut avui que la població de la presó Model de Barcelona, que està pendent de trasllat a la Zona Franca, viu en unes condicions “indignes”.

model_preso_475_por

elsingulardigital.cat

Precisament aquest trasllat és una de les reclamacions dels funcionaris de presons que avui han protagonitzat diverses accions de protesta sense generar incidents malgrat la perillositat d’aquestes. “Un dia podem tenir un disgust”, ha tornat a advertir Parés als treballadors penitenciaris.

El director general de Presons també ha anunciat que ja està negociant amb la Conselleria d’Economia per “concretar algunes qüestions” i mirar de trobar marge per arribar a un acord després del desbloqueig de l’entrada de la presó de Quatre Camins que s’ha produït aquest migdia.

Ara bé, malgrat considerar que les reivindicacions dels treballadors són justes, Parés ha deixat clar que amb tota probabilitat no hi haurà més plantilla de l’actual ni més recursos i, per tant, la solució serà buscar una nova forma d’organitzar-se. “Som suficients si ens organitzem bé”, ha declarat.

Els funcionaris penitenciaris tenen un salari mínim anual de 36.000 euros, del qual es preveu una retallada del 10%, encara que els sindicats parlen d’un 25%. Sembla que el motiu del trencament de les negociacions aquest dimarts va ser la negativa del govern d’obrir aquest 2012 les presons de Figueres i Tarragona.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.