Funcionaris i Justícia, més a prop de signar la pau després del nou pols a les presons

S’han reprès les negociacions i, segons la consellera Pilar Fernández Bozal, “queda molt poc” per tancar l’acord

LAMALLA.CAT / AGÈNCIES

El departament de Justícia i els funcionaris de presons tornen a estar asseguts a la taula de negociació, després d’un pols de 24 hores on els treballadors dels centres penitenciaris s’han posat en peu de guerra contra les retallades amb tancades, concentracions, tres vagues de zel i el bloqueig temporal de la presó de Quatre Camins de la Roca del Vallès. Les dues parts han reprès les converses trencades dimarts, aquest dimecres a la tarda, després que els sindicats es comprometessin a posar punt i final a les protestes i a garantir el funcionament normal de les presons. Aquest dijous és possible que es convoqui una nova reunió i l’acord sembla imminent, segons ha assegurat la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal. “Queda molt poc”, ha afirmat la consellera, que ha afegit que només falten per tancar alguns petits serrells com ara la compensació pels dies festius treballats. Els sindicats, de la seva banda, reconèixen que s’han apropat posicions però que no s’ha tancat res. Per això, tot i tenir a punt la pipa de la pau, els delegats sindicals mantenen la tancada a la seu dels Serveis Penitenciaris, al carrer Aragó, on aquest matí s’ha convocat una nova concentració de protesta. A més, al migdia han començat una marxa des d’aquest punt fins a plaça Catalunya, provocant alguns problemes de trànsit.

Presons confia reprendre en breu les converses amb els funcionaris

Després d’un dia molt tens, les negociacions s’han reprès a les 18.00h d’aquest dimecres i, després d’una reunió de més de cinc hores, s’han pogut acostar posicions. Així, els representants dels sindicals i de Serveis Penitenciaris, que fa més d’un mes que negocien, sembla que, ara sí, l’acord sobre les retallades salarials i de dies festius que planteja l’administració podria estar més a prop de signar-se, encara que de moment no hi ha res tancat, segons fonts sindicals.

Per això, els 13 delegats dels sindicats del sector -UGT, CCOO, CATAC i CSIF- tancats des de dimarts a la nit a la seu de Serveis Penitenciaris per reclamar la represa de les converses mantenen la seva tancada. A més, per a aquest dijous al matí hi ha convocada una nova concentració a les portes d’aquesta institució, al carrer d’Aragó de Barcelona.

No s’espera, però, que es repeteixin la situació d’aquest dimecres, quan els funcionaris van bloquejar l’entrada a Quatre Camins durant tot el matí impedint el canvi de torn de nit. A més, van convocar vagues de zel a diferents centres (Model, Ponent i Lledoners) i també es van concentrar al carrer Aragó, fent talls intermitents de trànsit. Els funcionaris han desconvocat les protestes i han garantit la normalitat als centres, requisits que Presons exigia com a condició per reprendre les converses.

El director general de Serveis Penitenciaris, Ramon Parés, ha admès que les reivindicacions dels funcionaris de presons “són justes”, encara que els ha advertit que serà difícil que puguin aconseguir el cent per cent dels seus objectius, a causa del context de crisi econòmica.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.