Justícia i funcionaris de presons reprenen les negociacions


www.btvnoticies.cat

Aquest dimecres al matí 300 funcionaris de centres penitenciaris han bloquejat fins a mig matí els accessos a Quatre Camins en protesta per la suspensió de les negociacions amb Justícia. Al migdia, però, s’ha normalitzat la situació en totes les presons i s’han reprès les negociacions. Ara bé, el govern manté que la rebaixa dels sous en un 10% és inevitable. Els sindicats asseguren que el salari se’ls reduirà un 25%.

Ha estat la tònica de tot el dia: tall al carrer d’Aragó i 20 minuts més tard, els manifestants marxen i la Guàrdia Urbana reobre el trànsit. Tot de forma pacífica i sense incidents. És la mateixa estratègia que ahir ja van fer servir els funcionaris de presons.

Avui, però, les protestes han pujat de to. 300 treballadors han bloquejat fins a mig matí els accessos a Quatre Camins. Alguns s’han sumat després a la protesta de Barcelona.

FERNANDO FERNÁNDEZ, treballador de la presó de Quatre Camins

“Estamos escasos de personal. El famoso ratio 5.000 funcionarios por 12.000 internos es totalmente falso. 5.000 funcionarios contando sanitarios, tratamiento, dirección general, administrativos, personal de limpieza”

RAMON PARÉS, director de Serveis Penitenciaris

“La plantilla és suficient. No tindrem més recursos. Ni ara ni en el proper exercici. No hi haurà més funcionaris per treballar a presons. Som els que som”

Al migdia, un cop s’ha normalitzat la situació en totes les presons, la Generalitat ha anunciat que es reprenien les negociacions. Ara bé, amb algunes línies vermelles. El govern assegura que la rebaixa dels sous és inevitable perquè no hi ha diners al tresor públic. I xifra la retallada en un 10%. El doble que a la resta de funcionaris catalans.

RAMON PARÉS, director de Serveis Penitenciaris

“Son un col•lectiu que el salari mínim són 36.000 euros. Tenen una feina fixe, periodes de vacances, periodes de descans importants. I per tant no estem parlant de mileuristes”

Segons els sindicats, la retallada dels sous és del 25%.

XAVIER CASAS, UGT

“El desencadenant de tot això és una actitud xulesca d’aquest govern, amb una negociació que porta setmanes encallada, que va a pitjor”

A les sis de la tarda, govern i sindicats s’han tornat a reunir. Han reprès les negociacions al mateix punt on ho van deixar ahir. Les compensacions per treballar dies festius. La Generalitat ho vol reduir a la meitat i els treballadors s’hi neguen.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.