Un centenar de funcionaris de presons es manifesten pel centre de Barcelona tot i acostar posicions amb Justícia

Redacció Actualitzat a les 12:55 h 12/01/2012 324.cat

Prop d’un centenar de funcionaris de presons es manifesten pel centre de Barcelona per pressionar en la negociació del seu conveni col·lectiu. Tot plegat quan sembla que les negociacions entre els representants sindicals dels funcionaris de presons i la Conselleria de Justícia es recondueixen. Després de tres hores de reunió, els representants sindicals van demanar aquest dimecres als treballadors que abandonessin les mesures de pressió als centres penitenciaris, perquè les posicions entre les dues parts començaven a acostar-se.

A primera hora del matí, els treballadors de presons s’han concentrat davant la seu de la direcció general de Serveis Penitenciaris per pressionar en les negociacions del conveni col·lectiu mentre es manté la tranquil·litat a les 11 presons catalanes. I és que els funcionaris de presons es van comprometre a no dificultar l’entrada dels treballadors del torn del matí a les presons catalanes, com van fer en la jornada d’aquest dimecres.

La dotzena de representants sindicals, però, han tornat a passar la nit tancats a la Direcció General de Serveis Penitenciaris per segona nit consecutiva.

En les pròximes hores els funcionaris de presons reprendran les negociacions amb la Conselleria sobre les seves condicions laborals. Així doncs, bones sensacions de cara a solucionar el conflicte que enfronta els funcionaris de presons i el govern després que les dues parts van arribar a un principi d’acord en alguns punts de les negociacions. Després de reprendre el diàleg, aquest dimecres a la tarda, els representants sindicals creuen que estan en un molt bon camí per arribar a un acord definitiu.

Els punts on s’ha arribat a un acord per ara són els que no afecten directament les partides econòmiques, com ara els canvis de rotació del personal, la compactació de les maternitats o alguns dies personals. Les negociacions es podrien reprendre.

La reobertura de les negociacions va arribar aquest dimecres al vespre després que els funcionaris concentrats a Quatre Camins, a la Roca del Vallès, van decidir desbloquejar l’entrada del centre que tenien bloquejada per impedir el canvi de torn. Fins a 300 funcionaris han sucumbit a la protesta.

Per la seva banda, després de la reunió amb el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, va manifestar que confia que el govern i els representants dels funcionaris de presons assoliran aviat un acord que posarà punt final al conflicte que mantenen obert. La consellera ha expressat el seu “respecte” per les reivindicacions del col·lectiu i s’ha mostrat convençuda que les dues parts podran acostar posicions.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.