El govern condiciona la represa de les negociacions a la fi del bloqueig a les presons

Redacció Actualitzat a les 12:25 h 324.cat 13/01/2012

La direcció general de Serveis Penitenciaris condiciona la represa de les negociacions a la finalització del bloqueig que mantenen els funcionaris als accessos de les presons de Can Brians, Quatre Camins i el centre penitenciari de Tarragona. Serveis Penitenciaris ha assegurat que mantindrà converses amb els sindicats de presons a dos quarts d’1 del migdia sempre que abans hagin aturat les mobilitzacions davant els centres penitenciaris.

Imatge de la protesta dels funcionaris de presons

Per la seva banda, els funcionaris de presons mantenen la seva protesta a Brians 1 i 2, Quatre Camins i al centre penitenciari de Tarragona i afirmen que no l’aturaran fins que comencin les negociacions.

Les negociacions havien de començar a les onze del matí.

Els treballadors ja han fixat aquest matí que la protesta duraria fins a les onze, perquè era l’hora que el govern i els sindicats s’havien de tornar a reunir.

El nou bloqueig, que reprodueix la protesta que ja van fer dimarts, ha arribat després que aquest dijous es van tancar sense acord les negociacions.

L’estat de les negociacions

El Departament de Justícia va posar ahir sobre la taula una nova proposta per mirar d’avançar cap a un acord sobre el nou conveni col·lectiu.

El diàleg es va centrar bàsicament en les compensacions dels dies festius. De moment, però, la proposta està força allunyada del que demanen els funcionaris.

A la sortida de la reunió hi havia diferències de matís entre els sindicats. Xavier Martínez, de la UGT, reconeixia que no hi ha acord, però que veuen un esforç per part del govern. Cristina Mérida, de CCOO, per la seva banda, parlava a la sortida de la reunió d’avanços tímids, que s’hauran de mirar amb lupa i consultar amb la plantilla.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.