NOSALTRES SÍ QUE ESTEM… AVERGONYITS!!! DOBLE AGRESSIÓ A BRIANS-2

Lamentablement, ahir un intern del mòdul 2 va protagonitzar novament una agressió al nostre centre i per partida doble, primer a una companya al MR-2 i posteriorment, a un altre company al Departament de Sancionats.

Hi havia treballant 3 funcionaris i un Cap de Departament però per necessitats del servei calia cobrir un altre lloc de treball i es va ordenar que un funcionari assignat al MR2 anés a treballar a comunicacions fins les 20,00 hores, deixant el mòdul 2 amb 3 treballadors en total. On està la ràtio que defensa el Director General, Ramon Parés?

Els fets van produir quan a les 16,40h durant la baixada voluntària de la tarda al MR-2 la funcionària va demanar a aquest intern que va decidir no baixar al pati, que obrís la cortina de la cel•la o encengués el llum per comprovar que tot estava correcte i que ell es trobava en bon estat, ja que el reglament ens ordena custodiar persones i això significa garantir que es troben en bon estat. Fins i tot, la direcció del centre molt preocupada en aquest sentit, en el seu dia va treure una ordre per revisar l’estat dels interns una vegada al matí i una altra a la tarda durant les hores que voluntàriament es poden quedar a les cel•les.

La immediata resposta d’aquest intern fou negar-se a l’ordre i insultar greument a la nostra companya. Amb la finalitat d’aïllar el conflicte es va tancar la cel•la, i després de baixar al pati a la resta d’interns sense cap problema, es va informar al cap del departament dels fets, que va anar amb la companya a comprovar l’estat de salut del mateix. Quan els nostres companys van entrar a la cel•la i li preguntaren a l’intern el motiu de la seva conducta (intern que a més porta anys a presó, que coneix perfectament la normativa i que ja ha estat protagonista de diversos aldarulls) aquest es va aixecar sense respondre i mirant fixament als ulls dels companys donava un cop de puny i un fort cop de cap a la cara de la funcionària a la alçada de l’ull dret.

Inevitable i immediatament, aquest senyor fou reduït fent ús de la mínima força indispensable presentant una forta resistència, provocant, insultant i intentant agredir a tothom en la reducció, mentre no deixava de cridar consignes a la resta d’interns instigant-los a l’amotinament. Per sort, no el va recolzar ningú i va ser traslladat al departament de sancionats.

Una vegada al Departament de Sancionats, continuant amb els fets i no content amb la primera agressió, aquest intern a les 18,00h trucava insistentment al búnker per l’intèrfon, escoltant-se crits i cops molt forts. Avisat d’immediat el cap del departament i amb la finalitat de comprovar que l’intern no s’estava donant cops a ell mateix contra la paret, els nostres companys es van personar a la porta de la cel•la intentant calmar l’intern que es trobava en el màxim estat d’agressivitat, insultant i amenaçant de fer tots tipus d’accions que posarien en perill la vida de tots al departament. Va llençar el seu matalàs a prop de la porta (per calar-li foc a la cel•la, tal i com així manifestava) i va començar a donar-se cops de puny i cops de cap contra la paret.

Avisat el Cap de serveis del centre els funcionaris es van veure obligats a entrar a la cel•la i fou en aquest moment quan l’intern va saltar per sobre del matalàs i davant de la porta va començar a llençar cops de puny contra el funcionaris, impactant al cap d’un company nostre produint-li un fort cop al front. Els funcionaris van intentar reduir l’intern que es resistia molt donant puntades de peu, cops de cap i fins i tot intentant mossegar als nostres companys que es van veure obligats a emmanillar-lo i en presència i per ordre del Cap de serveis immobilitzar-lo en una cel•la de contenció mitjançant corretges psiquiàtriques.

Aquests greus incidents han provocat que dos companys, ben preparats, grans professionals i grans persones, hagin hagut de ser traslladats i visitats a la mútua per lesions de diversa consideració. La funcionària ha hagut de ser traslladada amb AMBULÀNCIA (per forts marejos) i es troba actualment de baixa mèdica. Des d’aquí els hi donem tot el nostre suport i el reconeixement de tothom; els hi desitgem una bona recuperació.

També felicitem a tots els que han intervingut en la resolució d’aquest greu incident (funcionaris, CUSIS i Caps de Servei) així com gairebé tota la plantilla per la seva enteresa en aquests moments tan difícils per tots.

Com tots sabeu de sobra, les repercussions als interns per agredir a un funcionari als centres penitenciaris son ridícules la majoria de vegades i sembla que tots ho sabem menys els càrrecs polítics que no trepitgen els patis però ens trepitgen a nosaltres. Des d’UGTPRESONS farem un seguiment del cas per tal que la direcció denunciï els greus fets que qualsevol persona amb una mica de seny qualificaria com un clar atemptat contra l’autoritat. ESTEM FARTS D’AGRESSIONS QUE QUEDEN EN FALTES!!!!.

Des d’UGTPRESONS lamentem molt aquests fets que NO SÓN PUNTUALS perquè els patim amb freqüència i aquesta freqüència va en augment sense que ningú prengui mesures, mentint i manipulant les estadístiques cada vegada més difícils d’emmascarar. INTERNS I FUNCIONARIS NO SOM NOMÉS NÚMEROS!!!!

El que si que són puntuals i casuals són les declaracions del nostre Director General que no fa gaire deia que nosaltres mai denunciàvem que es produïssin aquests greus incidents i que érem uns oportunistes perquè només ho fèiem ara en plenes negociacions. Doncs, sortosament, els fets posen a cadascú al seu lloc i des de que va dir això, CASUALMENT, en poc més de 15 dies hi ha hagut, 4 agressions a Brians 2, un motí a Joves perquè els hi treien el canal plus (i ens parlen de privilegis) i una baralla multitudinària entre grups ètnics a joves. Això per a nosaltres darrerament és el dia a dia, no fets puntuals. Com podran emmascarar això?

Fent una valoració hem de dir que tota, absolutament tota la secció sindical d’UGTPRESONS a BRIANS 2 sap i denuncia que la situació de la plantilla és desesperada, ha empitjorat i empitjorarà perquè el Director General de Serveis Penitenciaris està utilitzant la vil estratègia de dividir per vèncer o s’ha begut l’enteniment.

Ens està provocant constantment, ens amenaça amb expedients i ens criminalitza als mitjans de comunicació, davant de la societat i de l’opinió publica. I el que és el pitjor de tot, amb les seves darreres declaracions incendiàries a televisió i a les emissores de ràdio està posant en contra dels funcionaris de presons els interns i les seves famílies, posant en greu perill les nostre vides i alarmant a les nostres famílies que estan patint les conseqüències de les seves mentides i la seva ineptitud negociadora. No volem un interlocutor que menysprea el nostre esforç, treball i ens aboca a un precipici d’una caiguda de conseqüències irreparables que després haurem de lamentar ell i tots la resta de la nostra vida.

I a tot això, on és la nostra consellera?

Salut, la lluita aferrissada continua!

Sant Esteve Sesrovires, 15 de gener de 2012

SECCIÓ SINDICAL UGTPRESONS BRIANS-2

cpbrians2@ugtpresons.com

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.