7 DE FEBRER: REFERÈNDUM VINCULANT PRÒRROGA 2012-2013

UGT :: CCOO :: CATAC :: CSIF

AFEGITS ACTA I PROPOSTA DE PRÒRROGA

En una altra reunió maratoniana que començà a les 12:00h del divendres 20 i finalitzà a les 03:00h de la matinada del dia següent, vàrem sortir amb la DARRERA PROPOSTA presentada per l’Administració, de la què manifesta de forma clara que és INNEGOCIABLE.

Si bé és obvi que aquesta ulterior proposta suposa un cert retrocés en les condicions laborals i retributives que teníem, tampoc podem negar que l’evolució de les negociacions, que per primera vegada en la història recent tenien per objecte no aconseguir millores, sinó reduir l’impacte de les retallades econòmiques i de drets que ens volia aplicar de manera unilateral l’Administració, ha estat lenta però constant, i que com tot inici té un final, aquest és produïa ahir amb la presentació per part de l’Administració de la proposta definitiva.

En la reunió d’ahir, les organitzacions sindicals vàrem estar fins al darrer minut argumentant, pressionant i buscant fórmules per tal de minimitzar el màxim possible aquestes retallades, que una Administració completament enrocada porta dos mesos volent imposar. D’aquesta manera, s’ha forçat a l’Administració fins arribar a aquesta proposta, que finalment ens presentaven aquesta matinada.

Queda clar, a més, que en la millora del contingut d’aquesta darrera proposta respecte a totes les anteriors, ha influït també la moció aprovada pel Ple del Parlament, per la que s’instava al Govern a arribar a un Acord sobre les nostres condicions de treball que respectés els nostres drets, moció que si bé no suposa un manament, sí estableix una vinculació política i moral en aquest sentit.

A continuació, us exposem en idèntic ordre que apareix en el document, els termes principals de la proposta de pròrroga de l’Acord 2006-2009, ja prorrogat durant el període 2010-2011 i que ara inclourà el període 2012-2013.

INTEGRACIÓ DEL PROGRAMA PINHO AL COMPLEMENT ESPECÍFIC

Aquesta integració, de 1.140 € bruts anuals, es produirà a partir de l’1 de gener d’aquest 2012.

NOMBRE MÀXIM DE CANVIS DE SERVEI

Es mantindrà la mateixa limitació que teníem fins ara, 24, amb la novetat de que ja no existeix distinció entre canvis sol·licitats i rebuts.

COMPENSACIÓ DE FESTIUS

Finalment, es tindrà dret a gaudir d’un número fix de 14 dies de compensació de serveis, eliminant la modulació que volia imposar l’Administració i incorporant penalitzacions només vinculades a les baixes i absències.

COBERTURA DE PROVISIONS PROVISIONALS

Durant la vigència de l’Acord, aquestes només es podran cobrir per personal que pugui desenvolupar la tasca de manera efectiva, excloent, per exemple, d’aquesta possibilitat de cobertura al personal en situació d’alliberament sindical, etc.

PROGRAMA DE RENDIMENT PROFESSIONAL (nou PIPE)

El nou programa que substituirà a l’antic PIPE tindrà una percepció dels imports següents:

De l’1 de gener 2012 al 31 de desembre 2012: 294 € trimestrals

De l’1 de gener 2013 al 31 de juny 2013: 330 € trimestrals

De l’1 de juliol 2013 al 31 de desembre 2013: 360 € trimestrals

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.