Treballadors i reclusos de la presó Model de Barcelona denuncien condicions de vida i treball infrahumanes


Treballadors i reclusos de la presó Model de Barcelona han denunciat a aquest programa condicions de vida i de treball infrahumanes dins el centre. Les xinxes i les rates, diuen, són el pa de cada dia dins una presó que, a més, està caient, literalment, a trossos a l’espera d’un tancament que porta anys de retard i que no té data prevista.

La presó Model agonitza i no hi ha cap centre que la pugui substituir des que s’ha aturat el projecte de la nova presó de la Zona Franca. Aquest programa ha tingut accés a l’últim dels nombrosos episodis que demostren que la Model viu condicions insostenibles des de fa mesos. Fa tres setmanes una placa metàl·lica de la façana interior de la presó va caure en ple pati de la tercera galeria. Segons alguns testimonis va impactar contra un reclús, però la direcció del centre assegura que no hi va haver ferits. A això s’afegeix la insalubritat i els episodis habituals de xinxes i rates, segons els treballadors, que el Departament de Justícia atribueix al moviment de terres per les obres subterrànies de l’AVE. El centre nega que es tracti d’una plaga però des de fa setmanes ha millorat el protocol d’higiene per evitar la propagació de les xinxes en un centre massificat, on conviuen 1.670 reclusos, la majoria preventius, és a dir, sense jutjar. Els sindicats demanen tancar la Model i obrir els dos centres acabats i sense funcionar que hi ha a Catalunya, i els presos reclamen, com a mínim, poder-hi viure amb dignitat.

8tv.cat

Esta entrada fue publicada en Noticias y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.