Tàrrega es queda sense presó

La delicada situació econòmica de la Generalitat deixa en l’aire aquest equipament, que ja estava adjudicat

EFE/LAMALLA.CAT

La presó de Tàrrega queda en l’aire per la mala salut de les arques de la Generalitat, segons que ha anunciat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré. L’any passat, el Govern Montilla va adjudicar l’obra per 131,5 milions d’euros a una Unió Temporal d’Empreses, però les obres mai van arribar a començar. El tripartit havia anunciat el 2005 la construcció de la presó dels Plans amb el propòsit que el 2009 entrés en funcionament, cosa que, òbviament, no ha passat. L’equipament ha acumulat un retard rere l’altre fins al punt que potser no es farà mai. Al marge de l’economia, l’actual Govern també al·lega que ara mateix no és una obra necessària perquè el nombre de presos a Catalunya s’ha estancat.

imatge

Maqueta que segurament quedarà en paper mullat de la presó de Tàrrega

Sigui com sigui, el projecte de construcció del centre penitenciari, que havia de tenir una capacitat per a 750 interns, ha patit constants ajornaments, tant per raons econòmiques com també burocràtiques. Tants, que avui encara no se sap ben bé si finalment s’arribarà a construir.

Ramon Farré (CiU) ha explicat que la Generalitat “té dificultats financeres notables” que obliguen a prioritzar les inversions a la demarcació lleidatana, que l’any que ve, en principi, només rebrà diners per impulsar, en matèria d’insfraestructures, el canal Segarra-Garrigues.

L’actual situació econòmica obliga “necessàriament” a ajornar almenys un any la construcció de l’equipament, el futur del qual està ara més en l’aire que mai. “Amb les incerteses actuals ningú pot dir amb certesa quan es farà la presó o si es farà. Que l’any que ve no està previst, és evident, i en el futur imminent ja veurem”, ha manifestat Farré.

A més a més, l’executiu opina que ara per ara l’equipament no és necessari perquè el nombre de reclusos s’ha estancat.

Una obra adjudicada, però mai començada

L’octubre de 2010, el Govern de José Montilla va adjudicar l’obra del futur centre penitenciari de la capital de l’Urgell a la Unió Temporal d’Empreses (UTE), integrada per Construccions Rubau SA, Copisa Constructora Pirenaica SA, FCC Construcció SA i Obrascón Huarta Lain SA per 131,5 milions d’euros.

xarxanoticies.cat

Esta entrada fue publicada en Noticias y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.