El Suprem ratifica la il·legalitat de la tramitació urbanística de Lledoners

El tribunal ha desestimat el recurs de la Generalitat sobre la sentència del TSJC que considerava que s’hauria d’haver modificat el POUM de Sant Joan abans d’acceptar la tramitació que va permetre la construcció de la presó.

Centre Penitenciari Els Lledoners. Foto: Pere Gendrau

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de la Generalitat sobre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que considerava que la tramitació urbanística que es va seguir per construir la presó dels Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada no va ser la correcte, segons informa Ràdio Manresa. Cal recordar que la secció tercera del TSJC va estimar el 3 d’abril de 2009 el recurs presentat per la plataforma Respectem el Pla de Bages i va considerar nul·la la resolució del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) del febrer de 2005 en que s’aprovava el text refós del pla especial urbanístic d’aquesta zona.

Tot i que el TSJC va desestimar l’argument que la presó no es podia construir en terrenys no urbanitzables ja que existien sentències anteriors del Tribunal Suprem que reconeixen l’opció de construir centres penitenciaris en aquest tipus sòl com era el cas dels Lledoners, sí que va qüestionar com es va fer tramitació urbanística per a la construcció de la presó.

La resolució del Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya assenyalava que el fet que es poguessin fent equipaments d’aquest tipus en sòl no urbanitzable no significava que n’hi hagués prou amb una figura urbanística com ara els plans especials. Per al tribunal calia d’una modificació del POUM, fet que no va passar a Sant Joan de Vilatorrada.

Així, el Tribunal Suprem ratifica la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i desestima el recurs presentat per la Generalitat.

naciodigital.cat

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.