Brigades de presos treballaran netejant boscos a Montserrat

Es donarà prioritat als reclusos dels centres penitenciaris més propers i les tasques consistiran en fer perímetres de protecció

Manresa – Bages | 13/05/2013 – 13:32h | Última actualización: 13/05/2013 – 17:48h

Brigades de presos treballaran netejant boscos a Montserrat

Imatge de la muntanya de Montserrat. ACN / ESTEFANIA ESCOLÀ

Brigades de presos podran treballar netejant boscos dels entorns de Montserrat. ACN / ESTEFANIA ESCOLÀ

Monistrol de Montserrat. (ACN).- Presos en procés de reinserció treballaran fent tasques de neteja als boscos de Montserrat gràcies a l’acord que aquest dilluns han signat el Patronat de la Muntanya de Montserrat i el departament de Justícia. El conveni es podrà posar en marxa un cop la Generalitat hagi aprovat el pressupost del 2013 i, segons el gerent del Patronat, Xavier Aparicio, representa “un salt qualitatiu” en la lluita contra els incendis, ja que permetrà ampliar les zones d’actuació. Els treballs consistiran bàsicament en fer perímetres de protecció i l’acord prioritzarà els interns de les presons més properes. De moment, ja s’han fet els primers contactes amb propietaris de boscos de Marganell i Castellbell i el Vilar.

L’acord signat aquest dilluns permetrà que reclusos en procés de reinserció i que ja estan acabant condemna puguin treballar fent tasques de neteja als boscos de Montserrat. El Patronat de la Muntanya de Montserrat serà l’encarregat de fer la demanda al Centre d’Iniciatives per la Reinserció (CIRE), que serà qui gestionarà i controlarà els treballs.

Lluita contra incendis

El gerent del Patronat, Xavier Aparicio, ha explicat que l’acord -que estarà vigent fins a finals del 2014- representa “un salt qualitatiu” en la lluita contra els incendis, ja que permetrà ampliar la zona d’actuació. “Si bé ara treballàvem en una o dues hectàrees, l’acord permetrà que puguem actuar en deu o quinze”, ha afegit.

Els treballs consistiran, bàsicament, en realitzar perímetres de protecció i, de moment, ja s’han fet els primers contactes amb propietaris forestals de la zona nord de Montserrat. Concretament, es preveu que els primers treballs es duguin a terme a la finca el Solell del Turó del Marquès i als Plans de Cal Pinsà, al terme municipal de Castellbell i el Vilar.

Sentir-se útils

Els interns que netegin boscos s’hauran format prèviament per realitzar aquesta tasca i rebran una compensació econòmica pel seu treball. De fet, aquesta no és la primera vegada que interns de presons catalanes treballen netejant boscos. Segons ha explicat el conseller de Justícia, Germà Gordó, l’acord donarà prioritat als presos dels centres penitenciaris més propers a Montserrat com és el cas del C. P. Lledoners, situat a Sant Joan de Vilatorrada (Bages).

El conseller de Justícia s’ha mostrat satisfet de la iniciativa, ja que d’una banda permetrà conservar els boscos de Montserrat i, de l’altra, gràcies al seu treball, els presos se sentiran més útils amb ells mateixos, el país i la societat. Actualment el CIRE dóna feina a una tercera part dels presos de Catalunya.

lavanguardia.com

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.