Germà Gordó admet que la Generalitat encara no té els espais per reubicar els interns de la Model

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, el conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, espera que el nou fiscal superior de Catalunya tingui el mateix tarannà que Martín Rodríguez Sol.

Germà Gordó ha admès que la Generalitat encara no té els espais on s’han d’aixecar els centres preventius i de règim obert que han de permetre reubicar els interns de la històrica presó Model de Barcelona. Amb tot, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Gordó ha explicat que confia arribar a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona abans d’acabar la legislatura: “Tancar la Model suposarà fer un centre obert, suposem que serà al nord de la ciutat de Barcelona, i fer també un centre de preventius al sud de la ciutat de Barcelona. Al nord és cap a la zona del baix Besòs, però dintre de la ciutat de Barcelona, i el sud atansant-nos al que seria el Baix Llobregat o l’Hospitalet. Encara no tenim l’espai.”

Germà Gordó també ha afirmat que espera que el nou fiscal superior de Justícia de Catalunya tingui el mateix tarannà que Martín Rodríguez Sol, que es va veure forçat a dimitir perquè va admetre que Catalunya té dret a fer la consulta: “Què espero? Doncs espero que la persona que vingui sigui exactament de la mateixa tipologia, que el nou fiscal superior de Catalunya sigui una persona que sigui un gran professional, que sigui una persona honesta i que entengui la realitat nacional catalana.”

Gordó ha reiterat a Catalunya Ràdio que el diàleg amb Madrid és necessari per tirar endavant la consulta sobiranista. Ara bé, ha remarcat que s’ha de consultar els ciutadans de manera indefugible aquesta legislatura i que fa uns dies es van malinterpretar les seves paraules: “Nosaltres volíem consultar el poble català, i el volíem consultar durant aquesta legislatura, i a més a més també vaig dir que teníem un acord amb Esquerra Republicana que durant aquesta legislatura, previsiblement el 2014, s’hauria de fer una consulta. Per tant, nosaltres de totes totes, volem consultar el poble català.”

catradio.cat

 

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.