Denuncien un augment d´agressions al mòdul tancat de Lledoners

Els treballadors atribueixen els incidents a una classificació inadequada dels presos perillosos

30.04.2014 | 07:57

Mòduls de la presó de Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada

Mòduls de la presó de Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada ARXIU/S. REDÓ

J. SALLENT | SANT JOAN DE VILATORRADA Les seccions d’UGT i de CCOO a la presó de Lledoners han denunciat un increment d’incidents i agressions a funcionaris protagonitzats les darreres setmanes per alguns interns del mòdul de règim tancat, que acull els interns considerats de més risc. Els representants laborals atribueixen els aldarulls a presos amb malalties psiquiàtriques diagnosticades que, al seu entendre, haurien d’estar destinats a presons que tinguin unitat de psiquiatria, cosa que no és el cas de Lledoners. Per aquest motiu, demanen a Justícia una revisió dels criteris de classificació dels presos de règim ordinari.

El darrer incident denunciat pels sindicats va tenir lloc dijous passat, quan un intern de règim tancat que havia de ser portat a un mòdul de vida ordinària del mateix centre penitenciari va causar diversos aldarulls durant el trasllat, per la qual cosa va ser retornat al mòdul tancat. Un cop allà, segons fonts sindicals, va agredir dos funcionaris, un a la mà i un altre donant-li un cop de puny a la cara, fins que va poder ser reduït.

Però UGT i CCOO alerten que en els darrers tres mesos han augmentat els incidents d’aquest tipus, principalment relacionats amb amenaces, insults i intents d’autolesió. Segons el coordinador de CCOO a Lledoners, Òscar Besa, fa poques setmanes un pres va cremar el seu matalàs de la cel·la mitjançant el seu encenedor. “Quan l’alarma antiincendis es va activar, el foc, que havia estat cremant en somort, ja havia afectat el coixí i ja hi havia molt fum a la cel·la, que és el que va provocar el perill més gran”, explica Besa. Segons afegeix, aquest intern ja ha protagonitzat en les darreres setmanes “dos intents d’autolesió”.

regio7.cat

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.