La Model tancarà definitivament l’any 2017

Hi haurà un nou centre en règim obert, amb 800 places, i un de preventius, amb 600, a la Zona Franca

LAURA DÍAZ-ROIG Barcelona | Actualitzada el 10/10/2014 13:17

Imatge de la presó Model, Centre Penitenciari d’homes de Barcelona

El centre penitenciari de La Model a Barcelona, que es va inaugurar l’any 1904, tancara definitivament l’any 2017. Així ho ha anunciat l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, durant la signatura d’un acord de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona en matèria d’equipaments penitenciaris.

A finals d’aquest any, la Generalitat cedirà el sòl i així compensarà una part del deute que té amb l’Ajuntament. L’aprofitament urbanístic té un valor estimat de 15 milions d’euros.

En aquests moments, la presó de La Model té 250 interns en règim obert i 1.124 en preventius i penats. Durant el primer trimestre de 2015 es tancarà el centre obert, ubicat a la confluència dels carreres Entença i Rosselló. Aquests interns seran reubicats principalment als centres oberts de Wad Ras i la Trinitat. Aquest primer espai serà enderrocat i urbanitzat durant el primer semestre de 2015. La segona fase serà moure els penats a altres presons de Catalunya, segons els arrelaments.

“El trasllat de La Model va de debò i es veurà d’aquí molt poc”, ha dit el president de la Generalitat, Artur Mas.

El nou centre en règim obert de Barcelona, amb 800 places, es construirà en un terreny del Consorci de la Zona Franca, i no serà el que havia previst l’anterior conselleria de Justícia. Segons el nou acord, estarà construït abans de finals del 2016 i el seu funcionament suposarà el tancament definitiu dels centres oberts d’homes de la Trinitat i Wad Ras. En el mateix terreny s’hi construirà el nou centre de preventius, amb 600 places, el primer semestre de 2017.

La presó de dones de Wad Ras serà remodelada, coincidint amb el tancament del centre obert d’homes, ubicat en aquest recinte. El sòl que ocupa el centre obert de la Trinitat es lliurarà pràcticament en la seva totalitat a l’Ajuntament, per la qual cosa Sant Andreu guanyarà un espai destinat a equipaments, zona verda i habitatge. La Generalitat conservarà 3.969 metres quadrats per construir-hi habitatge social.

ara.cat

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.