ACAIP denuncia a la direcció de la Modelo davant la Inspecció de treball

Per la presència de chinches en el centre

Presó modelo

Societat 08/12/2014 08:19

EscoltarSegons explica ACAIP, el passat dilluns 24 de novembre, la inspecció de treball va citar a l’Asociacion de Cossos de l’Administració Acaip i a la direcció de la presó Modelo de Barcelona per la denúncia que Acaip va interposar per sol·licitar la revisió del protocol d’insectes paràsits, ja que segons el sindicat, el protocol no funciona, i els chinches campen a plaer.

Per part de l’Administració, es van personar el gerent del centre i una responsable de prevenció de riscos laborals de la DG i en representació dels treballadors, el coordinador autonòmic d’Acaip.

El gerent va iniciar la reunió expressant la seva sorpresa i malestar per la situació, no sàvia quina cap a allí i no volia mantenir un acarament amb el responsable de l’associació . No donava crèdit al fet que Acaip li hagués portat a la inspecció de treball pel tema del protocol d’insectes . La inspectora li va cridar a l’ordre .El gerent sosté que el protocol sí funciona i que no hi ha cap problema, però gairebé una trentena de parts de funcionaris li contradiuen.

El gerent va subratllar que no hi ha hagut afectació per a la salut dels treballadors i que és gairebé impossible que succeeixi. El representant d’Acaip li va explicar a la inspectora que hi ha parts on s’activa el protocol de chinches en el búnker d’accés a la primera galeria i també els cal fan referència al lavabo de funcionaris de la tercera galeria. El gerent va objectar que solament eren larves, admetent, que els insectes es propaguen pels centre i estan aconseguint tots els departaments.

Un altre aspecte que recollia la denúncia és que els treballadors no tenen informació dels productes químics que l’empresa de desinfecció està emprant. La representació del centre va sostenir que no és necessari perquè el producte s’aplica en forma de gel, no és aerosol, i perquè les cel·les romanen tancades i per tant no hi ha exposició. Acaip li recorda al gerent l’incident del producte de neteja.

que un l’intern de la sisena va llançar als treballadors, al que respon que no és situació comparable i que això ja està resolt. No obstant això, l’administració no ha de valorar si el risc d’exposició és baix o alt, la qual cosa ha de fer és tenir la informació disponible per si una exposició accidental es produís.

catalunyapress.cat

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.