L´exdirector de la presó de Girona, al capdavant de la del Puig de les Basses

Font deixa Figueres després de posar-la en funcionament el juny i de rebre crítiques dels sindicats El Centre Obert també canvia de director

07.05.2015 | 07:16

E.B. L’exdirector de la presó de Girona, Fernando Velasco, s’ha convertit en el nou director del Centre Penitenciari Puig de les Basses. Relleva Josep Font, que era era el director de la nova presó de Figueres. Un càrrec que ha ocupat sense estar excempt de polèmiques. Els sindicats de funcionaris en més d’una ocasió li han demanat més d’un cop la seva dimissió mentre ha ocupat aquest càrrec.

Des de Justícia, en un comunicat s’assegura que el relleu de Josep Font al capdavant del centre figuerenc coincideix amb la finalització de les diferents fases de posada en marxa de l’equipament. El 26 de juny de l’any passat hi van arribar els primers interns. El Centre es troba en ple funcionament, amb tots els mòduls oberts.

Així doncs, el nou director serà Fernando Velasco que fins ara estava al capdavant del Centre de Girona. Llicenciat en dret i diplomat en criminologia, Velasco ha exercit diferents funcions a centres penitenciaris des del 1981. El 1986 va encetar la seva etapa en equips directius, primer com a subdirector del Centre Penitenciari de Figueres i més tard, a principis de 1989, com a subdirector del Centre Penitenciari de Girona.

Uns mesos més tard va assumir la direcció del Centre. L’any 2012 va afegir a aquesta responsabilitat la de direcció del Centre Penitenciari de Figueres i del Centre Penitenciari Puig de les Basses, fins al tancament dels dos centres vells i l’obertura del nou equipament. El 2014 va ser nomenat director del nou Centre Penitenciari Obert de Girona.

Pel que fa al substitut de Fernando Velasco, es tracta de Francisco Lisa, que fins ara havia estat subdirector de Tractament a Puig de les Basses. Les designacions de Velasco i Lisa responen a la seva experiència i formació en l’àmbit penitenciari, assegura el departament de Justícia.

El relleu al Centre Penitenciari Puig de les Basses es va fer ahir al centre mateix.

Des del Departament de Justícia “es vol posar de manifest i reconèixer la rellevant tasca de Font” -que ja havia dirigit un altre centre de nova implantació, el Centre Penitenciari Lledoners- al capdavant del Centre Penitenciari Puig de les Basses, tant durant el període previ a la seva posada en funcionament com, un cop inaugurat fent-lo funcionar amb la totalitat dels mòduls oberts.

diaridegirona.cat

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.