Segon incident violent la mateixa setmana a la presó de Mas d’Enric

per Josep Maria Llauradó

10/06/2016

Pocs dies després de l’incendi provocat per un intern del Centre Penitenciari de Mas d’Enric, al terme municipal del Catllar, aquest divendres al migdia s’ha tornat a produir una revolta. Aquest cop, però, sense foc i d’una gravetat aparentment menor, que igualment ha dut aquesta persona a una cel·la d’aïllament per comportament presumptament violent i aquí s’hauria tancat el succés. Els fets han transcorregut justament al mateix mòdul, el número dos, un pavelló de risc pel tipus d’interns que hi ha.

Segons fonts oficials, del Departament de Justícia de la Generalitat, el brot de violència s’ha produït entre l’intern i un dels auxiliars d’infermeria del centre per la desaparició d’una samarreta de la selecció espanyola propietat del mateix pres. Aquest, la va fer servir per ajudar un altre intern durant el trasllat a la infermeria fa pocs dies i des de llavors no l’ha tornat a veure. Una desaparició que atribueix al personal sanitari i que recentment va provocar una enganxada amb el mateix auxiliar que li va provocar l’obertura d’un expedient. Aquest migdia, segons apunta l’informe, s’han tornat a trobar i l’intern s’ha revoltat. Quan això ha passat hi havia lliure circulació al mòdul i alguns dels seus companys l’han animat a mantenir la resistència. Tot seguit, els funcionaris han fet una intervenció de força per tal de reduir-lo i se l’han endut. Les mateixes fonts apunten que l’aplicació de la violència per part dels funcionaris només s’ha utilitzat en un intern. Això sí, han estat un total de sis presos els que han estat traslladats a la cel·la d’aïllament.

Altres fonts consultades de dins de la presó per aquest diari apunten a un «motí» dels presos que ha acabat en múltiples ferits a infermeria, un extrem desmentit pel departament ja que no s’hauria hagut d’atendre ningú a infermeria. Cap de les dues versions ha pogut ser confirmada per aquest mitjà donades les casuístiques d’un centre d’aquesta índole, amb impossibilitat de captar testimonis externs al centre. Fonts oficials asseguren que no és un fet extraordinari en una presó, malgrat que aquest tipus d’incidents no apareguin als diaris, i que no ha estat necessària la intervenció dels Mossos d’Esquadra.

delcamp.cat

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.