L’Ajuntament i la Generalitat tanquen un nou acord pel trasllat de la presó Model

ctualitzat el 09.01.2017 a les 15:34

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat ja tenen a punt el nou conveni per a la reordenació del mapa penitenciari de la ciutat. Està previst que aquest dimarts el signin l’alcaldessa, Ada Colau, i el vicepresident del govern, Oriol Junqueras, en una visita a la Model. L’acord suposa el tancament definitiu de la presó i del centre obert de la Trinitat Vella, a Sant Andreu, i el trasllat d’aquestes dues instal·lacions a la Zona Franca.

Aquest nou conveni deixarà en paper mullar el protocol anterior, que van acordar Xavier Trias i Artur Mas l’octubre del 2014, segons el qual es construïen dues presons a la Zona Franca i una d’aquestes la finançava l’Ajuntament. Colau però, va voler modificar aquest acord perquè no considerava que el consistori no havia d’aportar diners municipals per construir el nou centre obert, argumentant que l’Ajuntament no té competències en la construcció de centres penitenciaris.

Ara el nou protocol ha de fixar quina administració finançarà les construccions a la Zona Franca i també el futur dels equipaments actuals, on es troben aquests centres. D’una banda, cal concretar l’ús dels solars de l’entorn del Centre Obert de la Trinitat, a Sant Andreu, que són de la Generalitat i, de l’altra, l’ús que es donarà a l’edifici de la Model. Els veïns de l’Esquerra de l’Eixample fa anys que en reclamen el tancament i que se cedeixi l’edifici com a equipament veïnal.

L’acord està previst que el signin aquest dimarts l’alcaldessa, Ada Colau; el vicepresident del govern, Oriol Junqueras; el conseller de Justícia, Carles Mundó, i la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, en una visita a la Model.

btv.cat

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.