L’Ajuntament cedirà dos solars de la Zona Franca perquè la Generalitat hi faci dues presons

PORTADAPOLÍTICA

L’Ajuntament cedirà dos solars de la Zona Franca perquè la Generalitat hi faci dues presons

imatge titol

imatge titol

Actualitzat el 10.01.2017 a les 13:40

L’alcaldessa, Ada Colau, i el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, han signat un conveni perquè l’Ajuntament cedeixi dos solars de la Zona Franca al govern català per traslladar-hi la Model i el Centre Obert de la Trinitat Vella. L’acord també preveu que la Generalitat vengui per 5,5 milions d’euros part dels terrenys de la Trinitat Vella a l’Ajuntament, on construirà 265 habitatges socials.

Tal com ja havia anunciat el govern municipal, el protocol a què van arribar Xavier Trias i Artur Mas per traslladar la Model i la Trinitat ha quedat en paper mullat. Amb el nou conveni signat aquest dimarts, l’Ajuntament no haurà de finançar cap dels centres que es faran, sinó que la construcció anirà a càrrec de la Generalitat. El paper del consistori es limita en la cessió de dos terrenys de 26.500 m2 a la Zona Franca on es faran les presons.

Després de mesos de negociacions entre les dues administracions el conveni signat per les dues parts permet a la ciutat reordenar el sistema penitenciari de Barcelona, atendre les reivindicacions veïnals i fer nous equipaments i habitatges socials en els espais alliberats.

Als solars cedits, el Departament de Justícia hi farà un centre de penitenciari de règim obert i un altre de règim ordinari que substituiran el centre de preventius de la Model i el de règim obert de la Trinitat Vella. Els solars tenen una superfície de 6.500 m2 i 20.000 m2 respectivament. A l’espai més petit s’hi farà un centre de 13.000 m2, amb capacitat per a 800 persones i acollirà interns de tercer grau de la Model, la Trinitat i Wad-Ras. El cost aproximat de la construcció serà de 35 milions d’euros. Pel que fa al solar més gran, s’hi projectarà una edificació de 55.000 m2 amb un preu que podria rondar els 75 milions. Per fer realitat el projecte l’Ajuntament s’ha compromès a tramitar una modificació del Pla general metropolità abans que acabi el 2017 per adaptar urbanísticament els solars i permetre la instal·lació dels nous centres.

Un parc d’habitatge social a la Trinitat Vella

En l’operació, la Generalitat també vendrà a l’Ajuntament per 5,5 milions d’euros dues terceres parts del terreny del Centre Obert 2 de la Trinitat Vella, ubicat al carrer del Pare Manjón, per fer-hi 265 habitatges socials. La transacció es farà efectiva abans d’un mes i 110 d’aquests habitatges es destinaran a reallotjaments. L’Ajuntament reparcel·larà en aquest període el solar que actualment no usa el centre penitenciari per tal de començar aviat la construcció de la primera promoció.

btv.cat

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.