Expedient la Model: “A finals dels 70, el recompte de presos no quadrava mai”

EL MATÍ DE CATALUNYA RÀDIO

Aquest cop sí, es tancarà la Model? A l'”Expedient” d'”El matí de Catalunya Ràdio” avui fem un repàs de totes les vegades que s’ha anunciat el tancament i entrevistem testimonis d’una història que té dues vessants, la presó política i la presó dels delinqüents dels anys 80. Antonio Puyuelo, director de la presó, no dubta a qualificar aquella època de la Model com un “desordre total i absolut”. Dani El Rojo, un ex-pres que es va passar nou anys al centre, coincideix en aquest punt i recorda com tots els presos convivien junts, sense distincions dels motius de condemna, i com havia arribat a compartir la cel·la amb deu convictes més. Però la Model també va ser un dels pitjors escenaris de la repressió franquista i això ens ho explica l’advocada Magda Oranich, que va acompanyar l’últim pres executat a la presó.

ccma.cat

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.