La Generalitat planteja tancar la Model aquest any i traslladar els interns a altres presons

El conseller de Justícia assegura que no perilla cap lloc de treball

F. Llambrich / G. Prieto 17 Gen 2017 – 21.22

Aspecte exterior de la presó Model

Aspecte exterior de la presó Model

El Departament de Justícia decidirà en breu si tanca o no la presó Model de Barcelona. Als interns els traslladarien a altres centres penitenciaris, com també als funcionaris i treballadors que hi ha al centre. El conseller, Carles Mundó, assegura que la decisió no està presa.

“Serà les properes setmanes i en cas que la decisió que prenguem vagi en la direcció de tancar la presó Model, aquest tancament s’hauria de produir durant l’any 2017”.

Tenen en compte l’evolució de la població penitenciària, que ja fa anys que va a la baixa i també el fet que els altres centres tenen places buides. Si la Model estigués tancada i s’haguessin de resituar els 919 interns que hi ha a altres presons, encara quedarien lliures 2.664 places, segons el Departament de Justícia.

Pati de la presó Model

La presó Model és l’única que està sobreocupada. Un 80% dels interns que hi ha estan a l’espera de judici, són preventius, i s’hi passaran una mitjana de 48 dies. En una primera fase, deixarien d’entrar nous preventius i, en una segona fase, distribuirien els interns restants per altres presons.

La firma del conveni amb l’Ajuntament de Barcelona -la setmana passada- va despertar les desconfiances dels sindicats: volen saber què passarà amb la Model. Hi treballen 407 funcionaris i 26 interins. El conseller assegura que ningú es quedarà sense feina.

“Els treballadors de la presó Model són treballadors del Departament de Justicia com tots els treballadors del sistema penitenciari; per tant, el que jo haig de dir amb tota claredat és que no perilla en absolut cap lloc de treball”.

Ocupació penitenciària

A Catalunya hi ha 7.121 interns i 10.575 places.

Als centres de Sant Esteve Sesrovires l’ocupació és del 77% a Brians 1 i del 63% a Brians 2. Quatre Camins, a la Roca del Vallès, és el centre penitenciari més ple, amb un 79% d’ocupació, i Mas d’Enric, al Catllar, el que menys: està al 36%. El centre de Ponent, a Lleida, està en un 52% i Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, al 58%. La presó de Figueres, Puig de les Basses, està al 67% d’ocupació.

ccma.cat

 

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.