Funcionaris de presons protesten per la temença que amb l’adéu a la Model es perdin llocs de feina

Funcionaris de presons protesten per la temença que amb l’adéu a la Model es perdin llocs de feina

Actualitzat el 16.01.2017 a les 20:26

Un centenar de treballadors de presons s’han concentrat aquest dilluns a la tarda a les portes del Departament de Justícia per reclamar que no es tanqui la presó Model fins que no estigui construït el nou centre a la Zona Franca. Segons els sindicats CSIF, UGT, CCOO i IAC-CATAC, aquesta és la intenció de la conselleria tot i que no ha posat dates. Auguren que el trasllat dels interns és imminent i alerta que això suposarà perdre llocs de treball i problemes per als reclusos i les seves famílies.

Quan la Generalitat i l’Ajuntament van signar el conveni en què el consistori cedeix dos solars de la Zona Franca perquè el govern català hi faci dues presons, ni el conseller de Justícia, Carles Mundó, ni l’alcaldessa, Ada Colau, no van posar dates al tancament definitiu de la presó. En una entrevista al programa ‘Bàsics BTV‘, Mundó va dir que no s’ha especificat una data per “no generar falses expectatives”. Tot i això, segons el responsable de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F), Juan Luis Escudero, funcionaris del departament d’ingressos del Centre Penitenciari Brians 1, situat a Sant Esteve Sesrovires, han rebut informació que a partir del 6 de febrer rebran presos preventius de la presó Model.

Això ha alertat els sindicats CSIF, UGT, CCOO i IAC-CATAC amb representació a les presons de Catalunya, que avisen que el Departament de Justícia té la intenció de tancar la Model abans que entri en funcionament el nou centre penitenciari a la Zona Franca. Denuncien que el trasllat dels presos de la Model fora de Barcelona suposarà “un cop al sistema penitenciari català d’enormes dimensions amb efectes devastadors”, ja que consideren que això comportarà la pèrdua de llocs de treball, sobretot dels 500 interins que ara treballen a la Model. Asseguren, a més, que el trasllat cap a Brians 1, que es troba a 40 quilòmetres de Barcelona, també causarà problemes per als interns i a les seves famílies.

La manifestació, que s’ha allargat una hora davant les portes de la conselleria, ha tallat el trànsit a la confluència dels carrers de Casp i Pau Claris.

btv.cat

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.