Els funcionaris de presons tornen a clamar contra el tancament de la Model, ara al Parlament

Actualitzat el 25.01.2017 a les 11:37

La batalla dels sindicats de presons continua i aquest dimecres una setantena de funcionaris s’han concentrat davant del Parlament per reclamar que la Model no tanqui fins que no es construeixi el nou centre penitenciari de la Zona Franca. Insisteixen que si finalment la conselleria decideix tancar la Model aquest 2017 i traslladar els interns a la resta de presons això comportarà acomiadaments, sobretot d’interins. Abans d’entrar el ple, el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha reiterat que “tots els llocs de treball estan garantits”.

Els manifestants han protestat davant del Parlament, aprofitant la sessió de control. Demanen als grups polítics que impedeixin els plans del govern que, tal com va explicar el conseller de Justícia, Carles Mundó, podrien ser tancar la Model aquest mateix any, sense que el centre de la Zona Franca estigui construït.

Asseguren que el tancament causarà “la diàspora de 500 treballadors del centre, posarà en perill els llocs de treball de centenars d’interins i afectarà els horaris i la conciliació de la vida familiar i laboral de tot el col·lectiu penitenciari”, ja que la intenció del govern és traslladar els presos a la resta de centres on hi ha 3.000 places lliures.

Per això, en la concentració, han mostrat pancartes i cartells amb els lemes “La Model no es tanca sense la Zona Franca” i “En defensa dels llocs de treball”. Abans d’entrar el ple, el conseller Mundó ha reiterat que està obert al diàleg amb els sindicats i que el compromís és que cap treballador penitenciari no perdi la feina. “Aquesta és una preocupació que els sindicats no han de tenir perquè és una qüestió que està resolta”, ha assegurat Mundó.

Els sindicats asseguren, però, que el conseller menteix. De fet, han explicat que hi ha 35 interins a qui ja han comunicat que no els renovaran el contracte. El Departament de Justícia ja ha respost que no s’ha renovat el contracte a aquests interins perquè són substituts per a les vacances d’estiu i de Nadal.

Des que es va anunciar el nou pla per traslladar la presó Model i el Centre Obert de Trinitat Vella, els funcionaris han fet sentir els seus recels per les conseqüències laborals que puguin tenir els canvis. Una malfiança que va anar a més quan el conseller Mundó va assegurar que la Model podia tancar aquest mateix any, encara que la presó que l’ha de substituir a la Zona Franca no estigui construïda.

btv.cat

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.