La Model tancarà abans de l’estiu

La presó barcelonina deixarà de rebre nous reclusos a partir del 6 de març i aniran a Brians 1

A l’abril començarà el trasllat dels interns en règim obert i entre maig i juny es reubicarà la resta

Vista de la presó Model, a Barcelona Foto: LAURA SAYAVERA / ARXIU.

REDACCIÓ – BARCELONA

La presó Model de Barcelona quedarà buida abans de l’estiu del 2017, segons ha pogut saber El Punt Avui. El centre penitenciari més antic de Catalunya deixarà de rebre nous reclusos a partir del 6 de març i està previst que l’últim pres en surti al juny.

El tancament de la presó barcelonina implicarà tres grans operacions de trasllat d’interns. El primer moviment començarà aquest mateix dimarts, 21 de febrer. Consistirà en el trasllat d’interns de Brians 1 i Brians 2 (Sant Esteve de Sesrovires, Baix Llobregat) cap a altres centres, tenint en compte el domicili i l’arrelament territorial dels reclusos. Les destinacions seran presons com les de Mas d’Enric, a el Catllar (Tarragonès), Ponent (Lleida), Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, Bages) i Quatre Camins (La Roca, Vallès Oriental).

El segon pas serà el buidatge de Brians 1 i el trasllat dels seus interns al centre veí de Brians 2. D’aquesta manera el primer estarà disponible per rebre els presos preventius, aquells que estan pendents de judici, a partir del 7 de març. El dia anterior, el 6 de març, serà l’últim en què la presó del barri de l’Esquerra de l’Eixample rebi nous reclusos.

A partir del 20 l’abril començarà el buidatge d’interns de la Model a altres centres. Els primers en marxar seran els 127 interns en règim de tercer grau, que només van a dormir a la presó. Aquests aniran al Centre Obert 2, més conegut com la presó de la Trinitat.

A partir de la primera setmana de maig hauria d’acabar la reubicació dels presos en règim obert i començar el trasllat de la resta d’interns.

En aquell moment ja farà dos mesos que els preventius ingressen directament a Brians 1 i a la Model només hi quedarà la meitat de la població actual, al voltant de mig miler de persones. La previsió és que el centre s’haurà començat a buidar de manera natural, sense necessitat de fer cap trasllat, ja que el 80% dels presos preventius només hi passen 47,6 dies de mitjana.

Els preventius que aleshores encara continuïn a la Model aniran marxant de manera esglaonada cap a Brians 1. En canvi, els que compleixen condemna ferma aniran al centre penitenciari que sigui més proper al seu lloc de residència.

Els últims presos de la Model haurien d’abandonar la presó durant el mes de juny.

elpuntavui.cat

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.