El Govern diu adeu a la Model amb una piulada

La Model també explica la història del país: ahir el conseller de Justícia va anunciar a través d’un tuit el tancament definitiu de la presó

XAVIER GÓMEZ
La presó Model, 113 anys d’història de Barcelona

La Model, la degana de les presons catalanes, es va inaugurar el 1904. Aquell any, Espanya va establir el descans dominical, Alfons XIII va inaugurar l’observatori Fabra i van començar els preparatius per a la construcció del canal de Panamà. I el 15 de juny,

La Vanguardia publicava que el president del consell penitenciari havia vingut a Barcelona amb motiu de la inauguració de la presó i que “vistes les seves excel·lències” va proposar al Govern central que “d’ara endavant es doni el títol de model a la presó de Barcelona, i no a la de Madrid”.

Ahir, 113 anys més tard, senyal dels nous temps, la Generalitat informava del tancament definitiu de la presó amb una piulada.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, va anunciar l’adeu a través d’aquesta xarxa social. El president Carles Puigdemont no va ser menys i li va contestar amb una altra piulada: “Una molt bona notícia esperada des de fa anys. Bona feina”.

El Govern va firmar l’ordre de tancament un dia després d’arribar a un acord amb els sindicats CSIF, CATAC i CC.OO., però sense la UGT. L’Administració es compromet a ressituar en altres centres els funcionaris que fins ara treballaven en una presó que al seu dia es va considerar modèlica (d’aquí li ve el nom), però que fa molt de temps va deixar de complir “les condicions òptimes per desenvolupar el model penitenciari català”, com al·lega la Generalitat en l’ordre de tancament. El Govern preveu anar buidant progressivament les cel·les, on no entren nous reclusos des del passat 7 de març. El pròxim curs un solar de la presó allotjarà els mòduls d’una escola de primària.

lavanguardia.com

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.